Contoh Soal UTS SMP Kelas 7 Semester 1 Mata Pelajaran Bahasa Inggris Dilengkapi Kunci Jawabannya

Berikut contoh soal dan kunci jawaban ujian tengah semester (UTS) Sekolah Menengah Pertama (SMP) kelas 7 semester 1 mata pelajaran Bahasa Inggris.

Contoh soal dan kunci jawaban UTS SMP Kelas 7 dalam artikel ini dapat digunakan sebagai panduan belajar bagi siswa untuk penguat materi.

Contoh soal ini terdiri dari 10 soal pilihan ganda, beserta kunci jawabannya.

I. Soal Pilihan Ganda

1. How many students are in every classroom?

a. Twenty one

b. Thirty one

c. Twenty two

d. Thirty two

Jawaban: b

2. Dilan : Where did you go? I couldn’t find you.

Milea : I’m sorry, I went home to put our pictures ….. the wall

a. Above

b. On

c. In

d. At

Jawaban: b

3. Deni : Hi, My name is Deni . What is your name?

Baca juga :  Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 37 Kegiatan 2.4: Iklan Atau Poster

Naomi : Hi, I’m Naomi. Are you … ?

Deni : Yes. I just moved from Bandar Lampung. I’m in I B, and you?

Omi : Me too.

a. new teacher

b. a teacher

c. new student

d. a librarian

Jawaban: c

4. Alin : Hi Adam! Do you know where my mother is?

Adam : She’s ………. The theatre

a. Under

b. At

c. In

d. On

Jaawaban: b

5. Dani: ………………………….?

Jane: I think it’s great, Dani!

a. Have you read this book?

b. What do you think about this book?

c. What is it?

d. Do you know this?

Jawaban: b

6. Kate : we’ll have a long holiday next month. What are you going to do in this holiday?

Baca juga :  Contoh Soal UTS Matematika Kelas 8 Semester 1, Lengkap Beserta Kunci Jawabannya

Yani : …………………………..

Kate : I hope you have a nice trip.

Complete the dialogue above.

a I’m thinking of going to Bali

b. Sorry, I can’t tell you

c. It’s not your business

d. I don’t know what to do

Jawaban: a

7. Bowi : I feel tired and I feel dizzy.

Sri : I think……… and don’t leave the bed if it is not necessary.

a. You must sing

b. You should lie down and have some rest

c. I will take you to the hospital

d. I must take some rest too

Jawaban: b

8. Cathrine : Do you like watching movies?

Nadine : ………………………..

Cathrine : What is your favorite movie?

Nadine : My favorite movie is Ayat – Ayat Cinta

Baca juga :  Contoh Soal UTS Atau PTS SMP Kelas 7 Semester 1 Mata Pelajaran IPS, Dilengkapi Kunci Jawabannya

The suitable expression to complete the dialogue is?

a. I love watching movies

b. I dislike watching movie

c. I hate watching movie

d. It’s not my favorite one

Jawaban: a

9. Alex : How do you feel about this omelet?

Bram : It is very tasty. I like this food.

Alex : I agree with you.

From the dialogue we know that ……….

a. Alex dislike the omelet

b. Bram doesn’t like omelet

c. Bram loves omelet, while Alex hate it

d. Bram and Alex likes omelet

Jawaban: d

10. Woru : I had five pounds …….. my pocket

Riana : Poor you. Then, should I treat you for this time?

a. In

b. At

c. On

d. Below

Jawaban: a

(Tribunnews.com/Pondra Puger)