Contoh Soal PAT/UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Dengan Kunci Jawaban, 30 Soal Pilihan Ganda

Berikut contoh kumpulan latihan soal Penilaian Akhir Semester (PAS) atau ujian akhir semester (UAS) 2 untuk siswa kelas 7 SMP.

Soal PAS dalam artikel ini mengulas materi Bahasa Inggris.

Artikel ini hanya memberikan contoh latihan soal dan kunci jawaban yang mengutip dari materi pokok pada buku pembelajaran Bahasa Inggris kurikulum 2013.

Coba jawablah latihan soal berikut ini, kemudian cocokkan dengan kunci jawaban yang telah disediakan.

PILIHAN GANDA

The text is for no 1-2

Rini: Look at the giraffes. They have curly eyelashes. Dina: Yes, thye do. Their eyelashes are adorable. Rini: And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies. Dina: Guys, do you know that each zebra has different pattern? Rini: They do? That’s very interesting!

1. What do they say about the animals?

A. Sita says that giraffes have curly eyelashes B. Andri says that each zebra has the same pattern C. Sita says that giraffes have black and white stripes D. Dini says that zebras have curly eyelashes

Jawaban: A

2. “Their eyelashes are adorable.” What is the synonym of the underlined word?

A. Ugly B. Awful C. Beautiful D. Bad

Jawaban: C

The text is for no 3-6

THIS IS MY HOUSE

Hello ! My name is a Andri and this is my house. My house is a quite big. It has got two floors; a ground floor and a first floor. It has also got an attic and a basement. On the ground floor there is the hall, the kitchen, a pantry, the living room, a big dining room and a toilet. On the first floor there are three bedrooms, one bathroom and a big corridor. My bedroom is between my parents’ bedroom and the bathroom. My sister’s bedroom is in front of mine.

I love my bedroom, but I also like the attic. In the attic I keep some of my books and my old toys. I like to spend my time there because it is very spacious and there is a big sofa there where I sometimes take a nap.

In the basement is where we keep the washing machine, the drying machine and old stuff. At the back of the house there is also the garage, where my parents park the family car, and a lovely garden, with many green spaces, flowers. Two swings and a small swimming pool. I love my house. It’s very comfortable and cozy.

Baca juga :  Contoh Soal UTS Bahasa Indonesia Kelas 7 Beserta Kunci Jawabannya

3. How many floors are there?

A. There are two floors B. There is one floor C. There are two ground floors D. There are three floors

Jawaban: A

4. Where is the living room?

A. On the first floor B. On the basement C. On the ground floor D. On the second floor

Jawaban: C

5. Why does he like to be in the attic?

A. Because it is very spacious and there is a big sofa there where he sometimes take a nap. B. Because there are two swings and he sometimes play there. C. Because there is a lovely garden D. because it is very spacious and his parents keep washing machine there.

Jawaban: A

6. “It is very comfortable and cozy.” (last paragraph)

What does the bold word mean?

A. Feeling interested in something. B. Making somebody feel relaxed. C. Making somebody feel sad. D. Not knowing what to do.

Jawaban: B

Text for no 7-9

My Cute “White”

Hello everybody! My name is Dani. I live in a small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and a short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.

7. How do White’s eyes look like?

A. Cute B. Small C. Long D. Big

Jawaban: D

8. What does White eat?

A. Rice and fish B. Carrot and other vegetables C. Fruits and vegetables D. Meat

Jawaban: B

9. When does the writer take White to the veterinarian?

A. When she wants to do checkup. B. When her mother asks her to. C. When she has some money. D. When White is not healthy.

Jawaban: D

10. You can put the food in the . . . .to keep it fresh and cold.

A. Microwave B. Refrigerator C. Stove D. Rice Cooker

Jawaban: B

11. My classmate always smiles and has many friends. She is . . . . .

A. Clumsy B. Healthy C. Friendly D. Lazy

Jawaban: C

The text is for no 12-15

Baca juga :  Contoh Soal ANBK SMA SMK Sederajat 2022, Dapat Jadi Acuan Atau Simulasi

My Favorite Teacher

I have a favorite teacher in my school. He is Mr. Beni. He is my English teacher. He is 30 years old. He is tall dan handsome. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hari that always looks neat. He is the strict and discipline person. He alos has long mustache and beard fairly dense. His skin is brown. He is very diligent. He is also smart and honest. He loves music very much. He is very good at olaying guitar. He is a good person and we love him very much.

12. Who is Mr. Beni?

A. The writer’s father B. The writer’s head teacher C. The writer’s uncle D. The writer’s teacher

Jawaban: D

13. How does he look like?

A. He has round eyes, a flat nose, and thin lips. He has straight hair. B. He has slant eyes, a pointed nose, and thick lips. He has wavy hair. C. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair. D. He has round eyes, a pointed nose, and thin lips. He has wavy hair.

Jawaban: C

14. Is his skin brown?

A. Yes, it is B. No, it is not C. Yes, it does D. No, he is not.

Jawaban: A

15. What do you think about Mr. Beni?

A. He is very diligent, smart and honest person B. He is smart, honest but lazy person C. He is the strict but not discipline person D. He is smart teacher but not discipline person

Jawaban: A

16. A place where aircraft regularly take off and land, with buildings for passengers to wait in.

A. Gas station B. Train station C. Airport D. Parking Area

Jawaban: C

17. . . . . many people standing outside the movie theater.

A. There is B. There are C. There D. Is there

Jawaban: B

18. There . . . a small cat playing with some toys.

A. Is B. Are C. Am D. Have

Jawaban: A

19. We use this thing to cook our meals. It is a . . . . .

A. Basin B. Stove C. Knife D. Rack

Jawaban: B

20. Maria: I got this thing from my uncle. I forget what it’s called, umm, it’s round and it’s long and it’s used for looking at the starts.

Baca juga :  KUNCI JAWABAN Tema 8 Kelas 6 SD Halaman 11-18 Buku Tematik Subtema 1 Pembelajaran 2: Perbedaan Waktu

Johnny: Do you mean a . . . . . . .?

Maria: Yes ! That’s it !

A. Microscope B. Telescope C. Scissor D. Glasses

Jawaban: B

21. This animal lives in the sea and has tentacles. What animal is it?

A. Octopus B. Elephant C. Zebra D. Tiger

Jawaban: A

22. A rabbit has two long ears, a small tail and ….

A. Shell B. Horns C. Fur D. Claws

Jawaban: C

My Favorite Animal

My favorite animal is rabbit. Rabbit has two long ears. Its eyes are big and black, but when it is dark its eyes are red. It has two long teeth. Its nose is small and soft pink. Its tail is soft, round and small like a cotton ball. Its legs are small. It doesn’t walk, it jumps. It is vegetarian and its favorite food are carrots. Rabbits are very funny.

23. How many ears does the rabbit have?

A. Two ears B. Three ears C. Four ears D. Five ears

Jawaban: A

24. Does it has short teeth?

A. Yes, it does B. No, it does C. Yes, it doesn’t D. No, it doesn’t

Jawaban: D

25. What is the title of the text?

A. Rabbits are very funny B. My Animal C. My Favorite Animal D. Rabbit

Jawaban: C

26. Miss Michel is a flight attendant. She takes care of ….

A. patients B. passengers C. fields D. animals

Jawaban: B

27. Mr. Arnold is a chef. He cooks food at a ….

A. hospital B. restaurant C. plane D. shop

Jawaban: B

28. Marco: What fruits do you like? Lilly: ….

A. I like soup very much B. I like pizza C. Yes, I do. I like fruits D. I like apples and oranges

Jawaban: D

29. Cherille: How do you record on this tape recorder, Tom? Tom: Just … the record button and then speak into the microphone.

A. pull B. dial C. plug D. push

Jawaban: D

30. Dewi: … me that eraser, please.

Edo: This eraser? Here you are.

Dewi: Thanks.

A. Pass B. Put C. Borrow D. Throw

Jawaban: A

*) Disclaimer: Jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua untuk memandu proses belajar anak dan bukan soal UAS yang sebenarnya.

(Tribunnews.com/Yunita Rahmayanti)

Artikel lain terkait Contoh Soal PAT